Pepene rosu

Fructele si legumele sunt foarte sanatoase in primul rand pentru ca majoritatea pot fi consumate in starea lor naturala, iar astfel toate substantele nutritive sunt pastrate. Fructele si legumele au fost si vor fi intotdeauna starurile dietelor, “the diets sweethearts”. In afara faptului ca sunt gustoase si asta cu pretul a foarte putine calorii, fructele si legumele sunt bogate in fibre si contin fitochimicale unice și/sau antioxidanti care ajuta la combaterea unor boli si care in general confera o stare de sanatate si de comfort organismului.

Pepenele rosu – este o sursa inepuizabila a celor mai puternici antioxidanti. Continutul bogat in vitamina A si C ne protejeaza de boli. Reduce riscul deshidratarii. Vitamina B ajuta la producerea energiei de care are nevoie organismul nostru in fiecare zi. De asemenea pepenele rosu este o sursa excelenta de vitamina B6 si B1 si magneziu. Continutul foarte mare de apa face ca pepenele sa fie foarte slab in calorii. Antioxidantii continuti in pepenele rosu ajuta la imbunatatirea simptomelor astmului, reduc riscul de cancer de colon, de boli de inima si cancer de prostata. Pepenele rosu este o sursa buna de tiamina, potasiu si magneziu.

Poate mai vrei sa aflii si urmatoarele:

loading...

Lasa comentariul tau mai jos: