Dieta Oshawa

dieta oshawaDieta Oshawa este “inima” sistemului macrobiotic, o posibila adevarata “bijuterie” alimentara.

Regimul Oshawa este periodic adoptat datorita efectelor sale de purificare si de solarizare. Ceea ce numim noi « Dieta Oshawa », este de fapt cel mai sever regim (al saptelea) dintre regimele alimentare propuse de catre celebrul medic japonez George Oshawa intr-un scop terapeutic. Aceasta veritabila cura purificatoare presupune ca timp de zece zile sa nu consumam decat grau, orez, mei si hrisca (adica doar cereale yang). Pentru cei care doresc sa urmeze aceasta dieta va vom prezenta aici cateva retete inedite preparate doar cu cereale yang.

Regimul numarul sapte al doctorului George Oshawa este un regim alimentar sever, dar in acelasi timp foarte eficient pentru a elimina aproape toate bolile provocate de excesul de energie yin si permite in acelasi timp atingerea unui echilibru gradual al persoanei care il urmeaza din punct de vedere energetic (Yin – Yang).

Dieta Oshawa presupune sa consumati timp de 10 zile doar cereale yang: grau, orez, hrisca si mei, in orice combinatii si proportii, singurul ingredient care mai este admis fiind sarea. Acest regim poate fi repetat in mai multe reprize (timp de 10 zile) cu o pauza intre 3 si 5 zile, interval in care puteti manca alte alimente, de preferinta tot yang, pana ce veti obtine efectul scontat, adica eliminarea diverselor boli sau a dezechilibrului cu care va confruntati.

Efectele regimului Oshawa. Acest regim este foarte purificator. Digestia devine mai buna, hormonii sunt reglati, ochii devin mai stralucitori, veti simti o forta si un chef de viata pe care nu le-ati mai simtit. Este posibil ca la inceput sa apara anumite reactii fiziologice dezagreabile, uneori chiar violente, datorita purificarii intensive si dezintoxicarii masive a corpului. Dar, continuand cu tenacitate acest regim, toate aceste aspecte dezagreabile vor disparea repede, lasand loc unor conditii fizice, psihice, mentale si chiar unui metabolism diferite si cu mult mai bune. Nu uitati ca acest regim trebuie sa contina numai grau, orez, hrisca si mei si nimic altceva ! Consumati numai apa, de preferinta cea mai pura cu putinta.

Crema de orez.

Fierbeti orezul in apa. Macinati-l, iar apoi la faina rezultata adaugati apa. Proportia trebuie sa fie in acest fel : 3 pahare de apa la 4 linguri de faina de orez. Fierbeti totul timp de 25 de minute. Daca este necesar mai adaugati apa. Adugati sare in functie de gust.

Mancare de hrisca

Macinati hrisca, adaugati deasupra apa fiarta si sare. Amestecati pana ce obtineti o compozitie moale. Lasati compozitia sa stea timp de 15, 20 de minute. Dupa ce apa a fost absorbita, veti obtine o compozitie foarte consistenta cu un gust foarte bun.

Supa de taietei de hrisca

Din faina de hrisca, apa si sare, preparati un aluat din care sa relizati taietei. Fierbeti taieteii. Optional puteti sa adaugati putin orez pentru a imbogati supa.

Poate mai vrei sa aflii si urmatoarele:

loading...

Lasa comentariul tau mai jos: