Detoxifiere - informatii, sfaturi, argumente

Detoxifierea naturala este solutia ideala pentru a armoniza corpul si mintea, dar si pentru a pastra si chiar imbunatati starea generala de sanatate. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este extrem de important ca fiecare plan e detoxifiere urmat sa se bazeze pe o informare corecta si completa in ceea ce priveste efectele si contraindicatiile alimentelor si metodelor folosite. Planurile de detoxifiere nu sunt recomandate doar pentru persoanele care au probleme de sanatate, ele pot fi urmate periodic inclusiv cu scop preventiv.

Studii de specialitate au dezvaluit ca detoxifierea poate ajuta si la scaderea tensiunii arteriale, diminueaza nivelul de grasimi din sange si ajuta organismul sa retina si sa absoarba mai bine vitaminele si mineralele necesare unei bune functionari.

Te invatam cum sa alegi planul de detoxifiere in functie de stilul de viata

O detoxifiere completa sau partiala poate avea efecte benefice vizibile asupra organismului, inclusiv o scadere in greutate sanatoasa si uniforma. Este foarte important ca planul de detoxifiere sa fie ales in functie de stilul de viata al fiecaruia si starea generala de sanatate. Spre exemplu, daca prin urmarea unei detoxifieri de cateva zile sau o saptamana se doreste pierderea in greutate, este important ca dupa detoxifierea in sine sa se urmeze si un regim alimentar corect sau chiar una dintre numeroasele diete sanatoase despre care se poate citi pe site.

Pe de alta parte, daca se recurge la detoxifiere pentru rezolvarea unor probleme de sanatate, trebuie tinut cont in primul rand de durata intregului proces. Daca organismul este deja slabit de boala, se recomanda consultul unui medic specialist inainte de a incepe orice fel de plan de detoxifiere sau cura alimentara.

Afla care sunt cele mai bune metode de detoxifiere naturala

Detoxifierea naturala este un proces de purificare al organismului care presupune modificari atat de ordin extern cat si de ordin intern. Spre exemplu consumul unor alimente atent selectionate este de maxima importanta pentru efectul de scurta si lunga durata al acesteia si de aceea multe planuri de detoxifiere contin o lista de alimente permise care trebuie urmata strict. Detoxifierea nu implica doar consumul de alimente sanatoase, ci si un somn de calitate pe parcursul noptii si un stil de viata mai putin haotic pentru a putea restabili complet echilibrul din organism.

In principal este recomandat ca inaintea perioadei de detoxifiere sa se opteze pentru alimente organice, un consum echilibrat de fructe si legume proaspete, nuci, seminte si cereale integrale, astfel incat organismul sa fie bine pregatit si sa nu apara carente in timpul detoxifierii.

O cura de detoxifiere reusita ajuta la eliminarea toxinelor din organism, contribuie la cresterea imunitatii si previne o serie de afectiuni grave precum aparitia cancerului de colon.